miercuri, 13 iulie 2011

Pictarea norilor in culori acrilice

Iata o lectie de pictura in culori acrilice! Prezentat in Limba Franceza (asta nu ar trebui sa fie o problema daca ii permitem lui Google sa faca o aproximare in Limba Romana) , acest mic curs de pictura in culori acrilice va poate ajuta sa va formati o idee despre cum se aseaza culoarea pe panza gletuita pentru pictura, pornind de la fundal si apoi continuand cu aplicarea straturilor succesive de culoare pentru obtinerea efectului difuz de transparenta.


Avantajul culorilor acrilice cum sunt cele din gama Maimeri Acrilico (10,28 Lei la tub de 75ml) sau Winsor Newton Galeria (32,86 Lei la bidon de 250ml) este vizibil mai ales atunci cand se picteaza in casa, pentru ca aceste culori se dilueaza cu apa si nu au miros puternic.

Pentru consistenta pastoasa a culorilor acrilice, va recomandam mediile acrilice in general, dar mai ales pastele de volum care se adauga pe suportul de pictura inainte de aplicarea culorii.

Tot in gama culorilor acrilice exista si culorile din gama Polycolor 3D, Polycolor Body sau Polycolor Reflect care se pot folosi pentru a adauga picturii efecte de reflexie, sau textura.

Atunci cand textura si volumul adauga prea mult la greutatea picturii, va recomandam sa folositi placajele panzate sau chiar blaturile din MDF.

GaleriArt Recomanda


Culori acrilice Maimeri Polycolor
LEI 20,76
Placaj panzat Pintura
LEI 4,14
Pasta volum Maimeri
LEI 60,45
Set Maimeri Polycolor
LEI 73,59

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

GaleriArt.ro apreciaza dialogul civilizat si constructiv. Pastrati comentariile in limita subiectului la care fac referire. Aduceti argumente. Opinia dvs. pertinenta va fi de folos tuturor celor care o vor citi! Va multumim.