luni, 30 martie 2009

Politica de discount la GaleriArt.ro

Traversam vremuri grele, nu-i asa? Vremuri ce par sa nu se mai termine. Cuvantul "criza" ne obsedeaza pe toti. Eram in criza inainte de a fi oficial in criza. Cu atat mai mult, in astfel de vremuri "pretul cel mai mic" vinde cel mai bine in Romania dar, probabil nu numai in Romania... Si noi intelegem lucrul asta. De aceea am inventat o politica de discount care sa fie in avantajul vostru ca si clienti, dar si in avantajul nostru, ca vanzatori.

Pentru ca majoritatea produselor noastre sunt din import - e un adevar, in Romania se fabrica putin, nediversificat, cu mari eforturi, incet, de multe ori la calitate indoielnica -, preturile acestora sunt deja destul de mari. Nu are sens sa vorbim despre calitatea produselor din import, ea este superioara, fara indoiala.

Chiar daca preturile produselor comercializate de noi par mari sau sunt mari, asta nu inseamna ca jumatate din acest pret este adaos comercial! Unii clienti asa isi imagineaza si de aceea se targuiesc la telefon pentru discount-uri substantiale. Din pacate nu avem de unde sa le dam, sau nu avem cum sa le dam in quantumul pe care clientii nostri si l-ar dori...

Politica noastra de discount vizeaza volumul vanzarilor. Pe scurt, valoarea cumulata a comenzilor se ia in considerare atunci cand un client ne solicita un discount. Cel mai probabil, pentru o prima comanda, cu valoarea de o suta de lei clientul nu va putea beneficia de niciun discount, insa de la o anumita valoare a comenzilor cumulate se poate vorbi despre o istorie a relatiei acelui client cu noi, iar noi vom incerca sa-i oferim discountul solicitat, intr-un quantum rezonabil si posibil.

Cu toate acestea, vor mai exista inca produse care in general au un adaos comercial foarte mic (ex. utilaje pentru productie de lumanari sau roata olarului), iar pentru astfel de produse nu vom putea oferi reduceri de pret nici macar clientilor cu istoric bogat.

Speram totusi ca un lucru sa nu fie trecut usor cu vederea: toate comenzile care depasesc 150 lei cu TVA inclus, beneficiaza de transport gratuit!

Nu este si aceasta o forma de discount?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

GaleriArt.ro apreciaza dialogul civilizat si constructiv. Pastrati comentariile in limita subiectului la care fac referire. Aduceti argumente. Opinia dvs. pertinenta va fi de folos tuturor celor care o vor citi! Va multumim.